101: Kyselina

Ta kyselina, ona kyselina, bez kyseliny, či s kyselinou?

Korejsky eshop. eshop s korejskou kosmetikou. cosrx eshop cz. Jak na akné?

V současnosti kyseliny všeho druhů jsou naprostým hitem v kosmetice. Možná jste již narazili na tyto kyseliny: kyselina hyaluronová, kyselina askorbová, aha, bha, pha kyseliny...

Rozhodli jsme se pro Vás přípravit malý index jednotlivých kyselin a krátce popsat, co která kyselina dělá s naší pleti.

COSRX cosrx kyselina bha hyaluronova hyaluronova. korejska pece o plet. Missha. Koreankosmetika. kbeauty. sera. serum proti starnuti. krasa.

1. Kyselina Hyaluronová

Je to snad ta nejznámnější kyselina v lexikonu krásy. Jen pro zajímavost, kyselinu hyaluronovou používaly již v 60. letech minulého století k léčbě popálenin a od 70. let se začala používat v kosmetické chirurgii.

Kyselina hyaluronová je naprosto úžasná v tom, že je tělu přirozená. Je totiž přítomná v lidském organismu ve formě soli.

Dnes je široce používána v přípravcích proti stárnutí pleti (např. v sérech a v krémech). Tato kyselina má blahodárné hojící účinky a zlepšuje pružnost pleti. Vlastnost, která ji ale nejvíce proslavila, je její schopnost pleť neuvěřitelně hydratovat.

Její molekuly totiž mají skvělou schopnost vázat vodu. Kyselina hyaluronová dokáže vázat 1000krát více vlhkosti než voda. A jak bývá pravidlem, krásně hydratovaná a pružná pleť vydrží déle mladistvá, celkově svěží či zdravá.

Náš tip na zvlhčující produkty, které obsahují kyselinu hyaluronovou:

COSRX - hyaluronic acid intensive cream

COSRX - Hyaluronic acid hydra power essence

The skin lounge - hydrogel hyaluronic mask

2. Kyselina askorbová

Jinými slovy, vitamín C, a nebo přesněji druh vitamínu C. Jedná se o silný antioxidant, který zpomaluje proces stárnutí pleti.

Kyselina askorbová má vysoké regenerační schopnosti. Právě proto doporučujeme použít přípravky obsahující tuto kyselinu např. na podzim pro restart pleti po letním slunění.

Kromě regeneračních schopností, kyselina zároveň má rozjasňující účinky a umí krásně sjednotit tón pleti. Pokud máte jizvy po akné, tak produkty s touto kyselinou mohou pomoci je postupně zesvětlit.

Kyselina askorbová zároveň zvyšuje tvorbu kolagenu a zlepšuje pružnost pleti.

3. AHA kyseliny

Též známá jako kyselina glykolová. Jedná se o přírodní kyselinu, získanou výhradně z cukrové třtiny.

Pokožka ji toleruje velice dobře, a proto je často používána v péči o pleť proti vráskám. AHA kyseliny mají schopnost snadno pronikat do kůže či působit do hloubky, díky hydrofilnímu a kyselému pH.

Tyto kyseliny zároveň odstraňují odumřelé kožní buňky a stimulují tvorbu nových buněk, proto se často přidávají do přípravku na léčbu akné.

AHA kyseliny jsou ideální pro hydrataci a rozjasnění pleti. Navíc stimulují tvorbu kolagenu a elastanu, takže není divů, že v posledních letech se staly velmi populární.

Náš tip na produkty obsahující AHA kyseliny:

COSRX - aha/bha clarifying treatment toner

COSRX - AHA7 whitehead power liquid

4. BHA kyseliny

Beta Hydroxy Acid, neboli kyselina salicylová. Tato kyselina je jakoby určená pro pleť trpící akné. Má schopnost uvolnit ucpané póry, zmírnit zánět a odstranit odumřelé buňky. Kromě léčby akné dokáže předcházet tvorbě černých teček.

Narozdíl od AHA kyselin, BHA kyseliny nabízí hlubší exfoliaci pleti, a tím čistí pleť do hloubky. Doporučuje se spíše pro mastnou a problematickou pleť.

Pokud rozhodnete pro BHA kyseliny, je třeba dávat pozor na následující:
1. Pro viditelné výsledky, je důležité přípravky nanášet po delší dobu a pravidelně.
2. Naneste dostatečné množství produktu.
3. Po celou dobu použití chráňte pleť krémem s vysokým ochranným faktorem.

Náš tip na produkty obsahující BHA kyseliny:

Benton - aloe bha skin toner

COSRX - BHA blackhead power liquid

COSRX - Natural BHA skin returning emulsion

5. PHA kyseliny

Tak teď konečně něco i pro majitelky citlivé pleti. PHA kyseliny stejně jako AHA a BHA kyseliny mají peelingový účinky, ale narozdíl od prvních dvou jsou extra šetrné vůči pokožce.

Odstraňují odumřelé buňky na povrchu pleti, a tím ji rozjasňují a vyhlazují. Možná jste si všimli, že PHA kyseliny se nejvíc využívají v anti-agingových produktech. Důvodem je to, že prokazatelně podporují obnovu buněk a hydrataci pokožky. Díky tomu jsou vrásky méně viditelné.

Náš tip na produkty obsahující PHA kyseliny:

COSRX - PHA moisture renewal power cream

COSRX - Low pH PHA barrier mist

Pár slov na závěr:

Snad se nám podařilo vás stručně seznámit s tak popularními kyselinami, které se vyskytují v kosmetických přípravcích. Veškeré tyto kyseliny mají své pozitivní vlivy na pleť. Ať se rozhodnete pro tu kyselinu či onu kyselinu, doufáme, že vy i vaše pleť bude spokojená bláhem...

Vaše Yoso

ZVEŘEJNĚNO: zář 12, 2018
ZVEŘEJNĚNO NA: BLOG

ZANECHTE NÁM SVŮJ KOMENTÁŘ